Houten vloeren

Als u op zoekt bent naar een mooie houten vloer zonder hiervoor te diep in de buidel te moeten tasten, dan bent u bij Bebo aan het juiste adres. Als u een houten vloer koopt wilt u natuurlijk de hoogste kwaliteit voor een redelijke prijs. Het mooie aan een houten vloer is dat deze tijdloos is, het is echt een vloer die overal past en overal mooi zal staan. Bovendien heeft een houten vloer een aura van klasse en kwaliteit.

houten vloeren

Houten vloeren. Deze week tijdens de fabrieksverkoop geen 39,98 pm2 maar 5,98 pm2! (icm randartikelen)

Als u een houten vloer koopt haalt u zowel sfeer en warmte in huis. Bovendien zijn houten vloeren erg hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden. Ook is hout een duurzame investering. Als het om houten vloeren gaat heeft u veel keus, zowel soort, kleur, patroon en nog meer. Mocht u nog geen exact idee hebben van wat u eventueel zou willen hebben, dan raden wij het u aan om eens bij de showroom in Vriezenveen langs te komen of in de virtuele showroom te kijken. Op die manier kunt u alles met uw eigen ogen zien, en onze medewerkers zullen u graag helpen een goede keuze te maken.

Massief houten vloeren

Massief houten vloeren bestaan uit planken, die uit verschillende soorten bomen worden gezaagd. Deze planken worden ontdaan van de schors en daarna geschuurd zodat er een mooie plank ontstaat.Deze plank wordt voorzien van een veer en een groef zodat men de vloer makkelijk in elkaar kan leggen.Tot halverwege de twintigste eeuw werden houten vloeren hoofdzakelijk aangebracht op de balken die van muur tot muur lopen. Voor voldoende draagvermogen diende het parket daarbij minimaal 2 cm dik te zijn.

Tegenwoordig worden deze vloeren op de reeds aanwezige draagvloer gelijmd De massieve vloerdelen hebben een mes en groefverbinding en zijn leverbaar in verschillende breedten. Meestal
zijn de vloerdelen voorzien van een V-groef aan de zijkanten. Het lastige van een massief houten vloer is dat deze werkt. Vooral in een klimaat als in Nederland, waar het de ene keer regent en de andere dag de zon hoog aan de hemel staat.

Wij bij Beboparket wijzen de mensen dan ook altijd op de voor- en nadelen. Heeft u al een vochtig huis, dan zal de vloer meer uitzetten en krimpen dan wanneer u een stabiele luchtvochtigheid heeft.
Als u een massieve vloer wilt, moet u de vloer vast verlijmen op een houten ondervloer.
Dan is het probleem opgelost en kunt u jaren lang genieten van uw vloer. Om een massieve vloer te leggen komt er dus wel iets meer bij kijken dan bij lamelparket. Als u bij ons komt kijken in de showroom kunnen we dit duidelijk aan de hand van voorbeelden aan u uitleggen.

Voordelen massieve vloeren:

• lange levensduur

Door te kiezen voor planken met een V-groef zal de werking van het hout minder opvallen. De ware liefhebber van een plankenvloer zal deze verschijnselen echter voor lief nemen.  Hier komt het materiaal hout als natuurproductuitstekend tot zijn recht.