Eiken Lamelparket Engels Color Extra Rustiek 58C940EC

43.98 per m2

✓ Levensduur 40/50 jaar

✓ FSC gekeurd

✓ Micro V-groef

✓ Geschikt voor vloerverwarming

✓ Laagste prijs garantie

✓ Mes en groef verbinding rondom

m2

Categorieën SKU: 58C940EC

Beschrijving

Deze eiken lamelparket met een extra rustieke uitstraling past heel goed in oude woningen. De planken hebben een mooie warme kleur die heel goed te combineren is met lichtere meubels. De planken hebben een breedte van 19 cm en een dikte van 14 mm. Deze vloer is geschikt voor vloerverwarming en gaat gemiddeld 40 jaar mee. De planken hebben rondom een mes en groef verbinding waardoor deze vloer goed te leggen is.

Het gebruik van de juiste ondervloer is belangrijk tijdens het plaatsen van uw eiken lamelparket. Lees hieronder welke ondervloer u het beste kunt gebruiken:

  • Sound Eliminator – 2 mm dik en kan geplaatst worden over egale ondergronden. De ondervloer is extra dempend en heeft verminderd het contactgeluid! Gemakkelijk en snel te plaatsen en op maat te maken. De Sound Eliminator kan ook prima gecombineerd worden met vloerverwarming.
  • XPS Platen – 5 mm dik en wordt vaak gebruikt bij ondergronden die vrij oneffen zijn maar wel beschikken over vloerverwarming. De platen kunnen gemakkelijk op maat gemaakt worden en geplaatst worden. De XPS platen kunnen ook de ideale oplossing zijn als de ondergrond een overgang heeft van bijvoorbeeld beton naar hout.
  • Groene Viltplaten – 7 mm dik en kan hierdoor behoorlijke oneffenheden opvangen. Groene viltplaten kunnen snel op maat gemaakt en geplaatst worden. Groene viltplaten kan geplaatst worden op vele verschillende ondergronden, zoals tegels, beton, hout etc.
  • Rubberen Ondervloer –  3 mm dik en kan alleen geplaatst worden op de begaande grond van een appartement of woning. Een rubberen ondervloer is ontzettend stil, aangezien de geluidstrillingen door de ondergrond naar beneden worden afgevoerd. De ondervloer bestaat uit een massieve laag rubber en kan gemakkelijk zelf geplaatst worden. De ondergrond moet voor deze ondervloer wel egaal zijn.

Verder hebben we nog nadenlijm en spanveren. Deze producten kunt u gebruiken tijdens het leggen van uw eiken lamel parket. De nadenlijm kunt u smeren tussen de veer- en groefverbinding van de lamellen. Hierdoor wordt de verbinding tussen de planken nog sterker en beter. Ook voorkomt u met nadenlijm kieren in uw houten vloer. Dan de spanveren. Spanveren hebben wij in 2 verschillende formaten, namelijk 12 MM en 18 MM. De spanveren helpt u het werken van uw houtenvloer op te vangen. De spanveren kunt u om de meter plaatsen tussen de vloer en de muur. De spanveer voorkomt open ruimtes en kieren in uw vloer. Beide producten zijn zeker een aanrader om te gebruiken!

Langs de randen van de vloer, ontstaat een kleine open ruimte. Dit omdat de vloer niet volledig tegen de muur aangelegd kan worden. Om deze ruimte op te vullen gebruiken we een plint. Hier hebben we 2 verschillende soorten in, namelijk eiken plinten en MDF plinten. De eiken plinten zijn te verkrijgen in een deklat en in een opstaande 6 cm plint. Mocht u voor de MDF keuze gaan, we hebben hier 3 verschillende hoogtes in: 6 cm8 cmen 12 cm. De MDF plinten zijn dubbel gegrond wit van kleur en is een opstaande plint.

Extra informatie

Afmetingen 190 × 19 × 1.5 cm
Pakinhoud

2.888 m2

V-Groef

Micro V-groef

Toplaag

± 4 mm