Leg zelf je click-PVC of laminaatvloer

Als je nog nooit zelf een vloer hebt gelegd, lijkt het waarschijnlijk best een lastig klusje. Dat hoeft echter niet zo te zijn! Veel van onze vloeren zijn zeer eenvoudig zelf te leggen. We kunnen je ook begeleiden in het leggen. Het zelf leggen van je vloer bespaart veel kosten. In deze blog lees je welke producten je nodig hebt voor verschillende vloeren.

Bron: Pinterest

 

PVC-vloer

Nadat je een nieuwe PVC-vloer hebt uitgezocht kan het legwerk beginnen. Zorg dat je de juiste materialen en benodigdheden in huis hebt:

Een PVC-vloer

De juiste ondervloer

Stanleymes

Een PVC-vloer heb je uitgezocht, nu is het tijd om een goede ondervloer erbij uit te zoeken. Niet elke ondervloer past bij alle vloeren. Zo heb je voor laminaat andere ondervloeren dan voor PVC. Wij bieden ondervloeren aan voor elke soort vloer, bekijk ze hier.

Je hebt nu ook de juiste ondervloer voor jouw nieuwe vloer. Een PVC-vloer kan je heel eenvoudig zelf leggen dankzij het kliksysteem. De planken worden gemakkelijk en snel in elkaar geklikt. Ook zijn de stukken PVC gemakkelijk op maat te snijden met het Stanleymes. Je hoeft alleen maar een snede te maken in de toplaag, dan kan je de plank knakken. Je hebt geen zaag nodig voor een PVC-vloer. Als je de hele vloer hebt gelegd, heb je alleen nog een plint nodig om de vloer mooi af te werken. Bekijk onze plinten hier. Je kunt na het leggen van je vloer direct alle meubels weer in huis plaatsen.

Bron: Pinterest

Laminaatvloer

Ook laminaat kan je eenvoudig zelf leggen. Na het kopen van de juiste ondervloer kan je beginnen met leggen. Dit heb je nodig:

Een laminaat vloer

De juiste ondervloer

Laminaat knipper

Voordat je begint met het leggen van je laminaatvloer is het handig om een laminaatknipper in huis te hebben. Deze kan je zelf kopen natuurlijk, maar vaak kan je deze ook huren bij bouwmarkten. Laminaatvloeren hebben ook een kliksysteem, het is vergelijkbaar met het kliksysteem van een PVC-vloer. Als je hele vloer is gelegd, gebruik je een bijpassende plint om de vloer mooi af te werken. Nadat je de vloer hebt gelegd, kan je de meubels weer in huis plaatsen.

Bron: Pinterest

Hulp

Twijfel je over bepaalde dingen tijdens het leggen? We kunnen je begeleiden tijdens het legproces. Bel ons en we helpen je met het leggen van de vloer. We kunnen je ook instructievideo’s toesturen.

☏ 085-2730893

✉ info@vloeren.nl

Of via onze chat!