Trendy!

Trends op het gebied van vloeren veranderen om de haverklap. Welke trends niet, trouwens? Het is dan ook best lastig om een vloer te kiezen die bij je huis, maar ook bij jezelf past. Welke vloer past goed bij het huishouden én het interieur? Die vraag heb ik mezelf dit jaar ook gesteld. Ik vond het heel moeilijk om een keuze te maken, maar wat ben ik uiteindelijk blij met mijn nieuwe vloer. Een nieuwe vloer ga je natuurlijk niet na een paar jaar weer omwisselen, dus voordat ik de knoop doorhakte heb ik mezelf enkele vragen gesteld. Wat moet ons huis uitstralen? Welke eisen stel ik aan de vloer? Welke kleurtinten moeten sowieso terugkomen? Als het interieur verandert, past de vloer dan ook nog wel bij mijn huis?

Bron: Pinterest

Praktisch of prachtig?

Hoewel ik wel goed heb nagedacht over de vragen, vond ik het beantwoorden ervan niet heel erg ingewikkeld. Ik weet altijd wel wat ik wil en heb een sterke mening. Qua uitstraling wil ik dat mijn huis warmte uitstraalt en vertrouwd aanvoelt. De vloer moet gemakkelijk schoon te maken zijn, want ik heb kinderen. Ook hou ik van een natuurlijke look, maar de vloer moet wel praktisch zijn. Bij ons huishouden past een PVC-vloer het beste. Deze is gemakkelijk schoon te maken, is waterbestendig en kan heel natuurlijk ogen. Veel PVC-vloeren kan je niet eens van een houten vloer onderscheiden. Dat werd dus de vloer van mijn keuze. Nu nog de kleur uitzoeken…

Bron: Pinterest

 

Kleur van de vloer

Het matchen van de vloer bij de rest van mijn interieur vond ik wél lastig. Gelukkig kon ik gemakkelijk en snel een kleurstaal bestellen van verschillende vloeren. Op die manier kon ik toch kijken hoe de kleur van de vloer zou matchen met mijn inrichting. Ik heb een industriële inrichting met een muur in de kleur ‘eucalyptus’. De vloer die het beste erbij paste was uiteindelijk een landelijke PVC-vloer met lichtbruine en donkerbruine kleurtinten met iets van grijs erbij in. De vloer is heel rustiek en warm. En praktisch, natuurlijk!

Bron: Pinterest

Ook interesse in een PVC-vloer? Kijk naar het aanbod op Vloeren.nl!