Houten vloeren

Een houten vloer heeft een hele mooie natuurlijke uitstraling. Eén van de bekendste houten vloeren is eiken lamelparket. Massief houten vloeren hebben vele voordelen. Ik vertel je alles over lamelparket in deze blog!

Bron: Pinterest

Lamelparket

Lamelparket is een populaire houten vloer die vaak wordt gekozen. De opbouw bestaat uit twee lagen: een onderlaag en een toplaag. De onderlaag is van berken multiplex die kruislings gelijmd zijn. Dat wil zeggen dat er dunne laagjes hout op elkaar gestapeld zijn in tegenovergestelde richting van elkaar. De toplaag is ijzersterk en is in de meeste gevallen van eiken gemaakt. In de onderlaag zit een veer- en groefsysteem. De planken kunnen daardoor eenvoudig in elkaar worden geschoven. Een lamelparketvloer kan je recht leggen, maar ook in een visgraatpatroon. Op Vloeren.nl hebben we natuurlijk ook prachtige eiken lamelparket te koop.

Bron: Welke.nl

Kleuren lamelparket

Het assortiment houten vloeren op Vloeren.nl is zeer breed. Je kunt kiezen uit veel verschillende kleuren, breedtes en afwerkingen. Er komen regelmatig nieuwe kleuren bij, zodat je altijd de meest moderne vloer kunt kiezen. Voor ieder interieur een passende houten vloer. Moeite met kiezen of weet je niet goed welke vloer goed past bij je interieur? We helpen je graag vrijblijvend met het maken van de juiste keuze en het geven van stylingsadvies. Bij een klassieke woning staat de kleur abdij of een bruine kleur heel erg mooi. Heb je een landelijke of strak moderne inrichting? Dan is whitewash, krijtwit of weissgrund een goede keuze. Uiteraard kan je altijd een kleurstaal aanvragen om in het echt even de vloer te bekijken. Het aanvragen van een kleurstaal is gratis en vrijblijvend. Als je vandaag een staal aanvraagt voor 16:00, heb je het morgen in huis.

Bron: Pinterest

Voordelen van een houten vloer

Een houten vloer is een product van de natuur. Dit geeft een levendige en sfeervolle indruk. Veel mensen vallen voor de charme en natuurlijke look van een houten vloer. Een houten vloer koop je dan ook voor het leven, want in de loop der jaren zal een houten vloer alleen maar mooier worden. Bovendien kan een houten vloer meerdere keren worden opgeschuurd en eventueel opnieuw gekleurd worden. Wel vraagt een houten vloer enig onderhoud. Daardoor blijft je vloer veel langer mooi.

Bron: Pinterest