Ondergrond van click PVC-vloer

Als je een PVC-vloer wil (laten) leggen, is het belangrijk dat de ondergrond heel egaal is. Als er nog oneffenheden in de ondergrond zitten, mogen deze niet groter zijn dan 2 mm. Er is anders een kans dat het kliksysteem van de PVC-vloer niet goed blijft liggen. Een ideale ondergrond is een vlakke betonvloer, houten vloer of een geëgaliseerde vloer. Deze vloeren veren niet en zijn het beste geschikt om een nieuwe PVC-vloer overheen te leggen. Ook de ondervloer is heel belangrijk. Een goede ondervloer vlakt de kleine oneffenheden uit, helpt tegen verschuiven van de vloer en heeft extra geluiddemping.

Bron: Vloeren.nl

Voor het leggen van de click PVC-vloer, leg je een ondervloer neer. Deze kan je gewoon uitrollen met het folie naar boven.

Bron: Vloeren.nl

Verlijmbare PVC-vloer

Als je kiest voor plak-PVC, dan is het belangrijk dat de ondergrond strak egaal is. Een plak-PVC-vloer wordt namelijk net zo vlak als de ondergrond, alle oneffenheden zijn direct terug te zien. Een handig product voor het egaliseren van de ondergrond is egaline. Je kunt over egaline direct de PVC-vloer leggen. Een andere optie zijn Jumpex-platen. Hier kan je ook direct de PVC-vloer op leggen.

Bron: Klant Vloeren.nl

Nadat de egaline of de Jumpex-platen zijn aangebracht, kan je beginnen met het (laten) leggen van de vloer. Het is gebruikelijk dat er eerst een laag primer wordt aangebracht op de vloer, dit zorgt ervoor dat de ondergrond niet teveel lijm absorbeert en dat de lijm en de vloer goed met elkaar hechten. Na het laagje primer volgt de lijm en dan uiteraard de vloer.

Bron: Vloeren.nl

 

Tips

Dit waren de tips voor deze week! Wil je nog meer tips? Lees dan de andere blogs of neem contact met ons op voor advies op maat.