Ondervloeren zijn bij de meeste vloeren verstandig om aan te leggen voordat de echte vloer wordt aangelegd. Zeker bij laminaat. Een aantal pluspunten van het hebben van een ondervloer zijn de geluidsabsorberende werking, een betere warmte-isolatie, de levensduur van de vloer, het tegenhouden van vocht en het prettigere gebruik omdat het klappen opvangt. Het is wel van belang dat de juiste ondervloer wordt gelegd. Kies daarom uit één van onze ondervloeren voor hout, laminaat of pvc bij de aanschaf van een vloer van Vloeren.nl.

Waarom een ondervloer?

Geluiddempend

Betere isolatie

 Minder kans op beschadigingen

 Versteviging van de vloer

 Zachter aan de voeten

Hulp nodig bij het uitkiezen van de juiste ondervloer? Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Neem contact met ons op. 

null

ONDERVLOEREN VOOR HOUT

null

ONDERVLOEREN VOOR PVC

null

ONDERVLOEREN VOOR LAMINAAT

Geluiddempend

Als je een vloer direct zou leggen op de ondergrond zonder ondervloer, dan zal je waarschijnlijk veel geluid horen als je op de vloer loopt. Niet alleen jijzelf hebt daar last van, ook eventuele benedenburen of je familieleden beneden in je huis hebben last van het geluid dat een vloer zonder ondervloer produceert.

Betere isolatie

Als er een ondervloer tussen de ondergrond en de vloer wordt gelegd, zit er een extra isolatielaagje tussen. Dat is niet alleen fijn voor de geluiddemping, het scheelt ook veel in de stookkosten.

Minder kans op beschadigingen

Je kunt je vast wel voorstellen dat een vloer die direct op de ondergrond wordt gelegd, zonder een ondervloer als stootkussen ertussen, dat de vloer dan veel sneller beschadigt. Elke keer als je over de vloer loopt, zal deze schuren tegen de ondervloer. Zonder ondervloer zal je nieuwe vloer dus veel minder lang meegaan en sneller beschadigen.

Versteviging van de vloer

Een ondervloer wordt vaak gebruikt bij vloeren die ‘zwevend’ worden gelegd. Dat betekent dat de vloer niet wordt verlijmd aan de ondergrond. Dit is bijvoorbeeld het geval bij laminaat of bij klik-PVC. Dankzij de ondervloer blijft de vloer goed liggen. Elke ondervloer van Vloeren.nl is te combineren met vloerverwarming.

Zachter aan de voeten

Een ondervloer functioneert ook als een soort kussentje. Het verschil tussen een vloer met ondervloer en een vloer zonder ondervloer zal je heel snel merken als je erop loopt. Een vloer zonder ondervloer voelt heel hard aan je voeten en zal ook niet bepaald fijn lopen.