Alle 4 resultaten

Aanbieding!

Sound Eliminator laminaat

6.03 3.01 per m2

Deze ondervloer is ideaal voor een betonnen ondergrond en heeft een extra dempende werking. Dankzij de folielaag is deze ondervloer bestand tegen vocht. Eenvoudig op maat te maken en perfect voor een laminaatvloer.

Aanbieding!

XPS-plaat laminaat

6.03 3.01 per m2

Deze ondervloer is geschikt voor ondergronden zoals beton, waarbij de overgang egaal is. De XPS-platen kunnen vochtwerend worden gemaakt, als de naden worden afgeplakt. Ook zijn XPS-platen bestand tegen schimmels en micro-organismen. Gemakkelijk op maat te snijden en te monteren. Bij uitstek geschikt voor laminaatvloeren.

Aanbieding!

Groene viltplaten ondervloer laminaat

7.24 3.61 per m2

Deze ondervloer is geschikt voor ondergronden die niet helemaal vlak zijn. Ook heeft de ondervloer een warmteweerstand (RC-waarde) van 0,114 m2 K/W. De geluidsreductie tot 19 decibel maakt je nieuwe laminaatvloer superstil. Met een dikte van 7mm.

Aanbieding!

Rubberen ondervloer laminaat

9.66 4.22 per m2

De rubberen ondervloer bestaat uit een massieve laag rubber, die ervoor zorgt dat je geen hol geluid hebt in de kamer. Deze ondervloer kan je alleen op de begane grond gebruiken. Het is opgebouwd uit rubber met een aluminium filmlaag met een totale dikte van 3mm. Met een RC-waarde van 0,03 m2 K/W heel geschikt voor vloerverwarming.

Ondervloeren voor laminaat

Laminaat ondervloeren zijn verstandig om aan te leggen voordat de echte vloer wordt aangelegd. Een aantal pluspunten van het hebben van een ondervloer zijn de geluidsabsorberende werking, een betere warmte-isolatie, de levensduur van de vloer, het tegenhouden van vocht en het prettigere gebruik omdat het klappen opvangt. 

Waarom een ondervloer?

Geluiddempend

Betere isolatie

 Minder kans op beschadigingen

 Versteviging van de vloer

 Zachter aan de voeten

Geluiddempend

Als je een vloer direct zou leggen op de ondergrond zonder ondervloer, dan zal je waarschijnlijk veel geluid horen als je op de vloer loopt. Niet alleen jijzelf hebt daar last van, ook eventuele benedenburen of je familieleden beneden in je huis hebben last van het geluid dat een vloer zonder ondervloer produceert.

Betere isolatie

Als er een ondervloer tussen de ondergrond en de vloer wordt gelegd, zit er een extra isolatielaagje tussen. Dat is niet alleen fijn voor de geluiddemping, het scheelt ook veel in de stookkosten.

Minder kans op beschadigingen

Je kunt je vast wel voorstellen dat een vloer die direct op de ondergrond wordt gelegd, zonder een ondervloer als stootkussen ertussen, dat de vloer dan veel sneller beschadigt. Elke keer als je over de vloer loopt, zal deze schuren tegen de ondervloer. Zonder ondervloer zal je nieuwe vloer dus veel minder lang meegaan en sneller beschadigen.

Versteviging van de laminaatvloer

Een ondervloer wordt vaak gebruikt bij vloeren die ‘zwevend’ worden gelegd. Dat betekent dat de vloer niet wordt verlijmd aan de ondergrond. Dankzij de ondervloer blijft de vloer goed liggen. Elke ondervloer van Vloeren.nl is te combineren met vloerverwarming.

Zachter aan de voeten

Een ondervloer functioneert ook als een soort kussentje. Het verschil tussen een vloer met ondervloer en een vloer zonder ondervloer zal je heel snel merken als je erop loopt. Een vloer zonder ondervloer voelt heel hard aan je voeten en zal ook niet bepaald fijn lopen.