De voordelen van laminaat

Eén van de meest gekozen vloeren is een laminaatvloer. Veel mensen zijn gebonden aan een bepaald budget en willen daarvoor toch een mooie vloer. Een laminaatvloer valt in de goedkopere klasse en je kunt ook weer geld besparen op het leggen van deze vloer. Een laminaatvloer kan je namelijk gemakkelijk zelf leggen. De vloeren hebben een eenvoudig kliksysteem. Tussen de soorten laminaat zit wel verschil. We leggen je in dit blog alles uit over laminaat.

 

Bron: Pinterest

Laminaat leggen

Laminaat is misschien wel het gemakkelijkste om zelf te leggen. Je bespaart dus veel op de legservice. Laminaat kan je eenvoudig op maat maken met een decoupeerzaag of een laminaatknipper. Beide apparaten kan je vaak huren bij een bouwmarkt. Dankzij het kliksysteem van laminaat kunnen de planken in elkaar worden geklikt. Dit is een eenvoudig en snel klusje. Het enige wat je nodig hebt is een goede ondervloer en het juiste gereedschap en dan kan je beginnen.

 

Bron: Pinterest

Onderhoud laminaat

Nog een voordeel van laminaat is dat er praktisch geen onderhoud aan zit. Schoonmaken is het belangrijkste onderhoud. Daarbij kan je kiezen voor een speciale laminaatreiniger, een schoonmaakmiddel dat speciaal ontwikkeld is voor laminaatvloeren. Dit middel laat geen vettige zeepresten achter. Wat natuurlijk ook bijdraagt aan het behoud van je laminaatvloer is het voorkomen van krasjes en beschadigingen. Denk aan de viltdopjes onder meubelpoten. Als je toch een beschadiging hebt aan de laminaatvloer, is dit nog geen ramp. Die kan je namelijk eenvoudig herstellen met een reparatieset. In de reparatieset zit een wax-smelter met verschillende kleuren wax. De beschadiging wordt opgevuld door de wax en als het is opgedroogd, zie je de beschadiging niet meer terug. We hebben zowel het reinigingsmiddel als de reparatieset te koop.

 

Bron: Pinterest

Assortiment laminaatvloeren

We hebben een groot assortiment laminaatvloeren en begrijpen heel goed dat je door de bomen het bos niet meer ziet… We helpen je daarom graag bij het kiezen van de juiste vloer voor jou. Je kunt elke dag met ons bellen, chatten of mailen. Ook kan je een gratis kleurenstaal aanvragen, zodat je de laminaatvloer in het echt kunt bekijken. Neem contact met ons op!

Bron: Pinterest