Prachtige verlijmbare PVC vloeren voor uw woning of ruimte!

Een goede voorbereiding is het halve werk! Een nieuwe vloer voor in uw woning, het is een hele stap! Vandaag focus ik me op de verlijmbare PVC vloeren. PVC vloeren zijn echt hypermodern en worden steeds vaker gekozen. Doordat vele nieuwbouwhuizen gebouwd worden met vloerverwarming, kiezen veel mensen voor een verlijmbare PVC vloer. Die moet uiteraard ook geplaatst worden en dat is een behoorlijke klus! De vakman heeft het zo geklaard, voor de doe-het-zelf’er is het net iets meer werk.. Voordat u start met het plaatsen van een verlijmbare PVC vloer is het belangrijk om de staat van de originele ondervloer te controleren. Deze moet vlak, droog en schoon zijn. Het is van belang dat er in de ondervloer niet meer verschil zit in het oppervlak dan 2mm. Mocht dit wel meer zijn, dan is het belangrijk om de vloer te egaliseren om zo oneffenheden te verminderen. Op die manier bent u er zeker van dat de te leggen vloer er perfect in zal liggen en u geen problemen zal ondervinden.

 

Bron: Pinterest

Waarom een vloer egaliseren?

Vele mensen vragen zich af waarom een vloer geëgaliseerd moet worden. Daar zijn meerdere redenen voor! Het voorkomt namelijk vochtproblemen en zorgt voor een enorm strakke en gelijkmatige ondervloer. Ook is de vloer gemakkelijker aan te brengen als de vloer geëgaliseerd is. Behoorlijk wat voordelen en zeker de moeite waard! Stel u zou uw vloer niet egaliseren en u zou de PVC dry-back vloer daarop plaatsen, zult u in verloop van tijd de vloer kapot lopen. Dat is uiteraard niet de bedoeling, dus daarom: egaliseren voordat u uw dry-back PVC vloer plaatst ! 😁👍

Bron: Pinterest

 

Goede tip voor de ‘Doe-het-zelf’er’ – Egaliseren stappenplan

Als je zelf handig bent kan je er voor kiezen om zelf de ondervloer te egaliseren. Uiteraard is het ook mogelijk om dit werk uit te besteden. Mocht je het zelf willen doen dan kan je hieronder het handige stappenplan volgen:

  1. Zorg voor de juiste benodigdheden
  2. Maak het egalisatiemiddel aan
  3. Zorg voor een droge en stofvrije ondergrond
  4. Giet het egalisatiemiddel op de vloer
  5. Nadat je het op de vloer hebt gegoten, verdeel je de massa gelijkmatig uit met de vlakspaan
  6. Let goed op dat je genoeg ruimte hebt om te kunnen bewegen, giet het egalisatiemiddel daarom niet te dicht bij de kanten uit
  7. Als er grote oneffenheden zijn, kan je meerdere lagen egalisatiemiddel aanbrengen.
  8. Laat elke laag 24 uur drogen
    Nadat de egaline gedroogd is, kan de PVC vloer geplaatst worden!

Bron: Welke.nl

Bron: Pinterest

 

PVC Vloeren.

Hierboven heeft u alle tips & tricks over het egaliseren van een betonnen vloer gelezen. Alleen het beste voor het plaatsen van een PVC dry-back vloer! Na het egaliseren kan de vloer geplaatst worden. Maar dan moet er nog een kleur uitgezocht worden… Gelukkig kunt u op onze website meerdere stalen gratis aanvragen om ze het beste de kleur uit te kunnen zoeken. Uit ons brede assortiment moet het zeker lukken om een mooie vloer uit te kiezen. Voor welke kleur gaat u?

Bron: Vloeren.nl