PVC-vloeren kan je eigenlijk onderverdelen in twee categorieën: klik-PVC en plak-PVC. Klik-PVC is eenvoudig te leggen door het uniclick-systeem en is dankzij de ondervloer extra geluiddempend. Plak-PVC wordt verlijmd aan de ondergrond en is perfect te combineren met vloerverwarming. Dankzij de vochtbestendigheid van PVC-vloeren kunnen ze overal in huis worden geplaatst, ook in de keuken of badkamer. PVC-vloeren vragen weinig onderhoud en hebben een lange levensduur. Bovendien zijn PVC-vloeren in veel verschillende kleuren en afwerkingen verkrijgbaar. Bekijk hier ons ruime assortiment aan PVC-vloeren.

Onderhoudsvriendelijk

Eenvoudig en snel te leggen

Verkrijgbaar in alle kleuren

Geschikt voor vloerverwarming

Lange levensduur

Prijsgunstig

null

KLIK PVC

MAKKELIJK TE LEGGEN

null

PLAK PVC

PLAK EN KLAAR

Plinten

Een PVC-vloer moet 7 tot 10 millimeter van de muur af worden gelegd. Om dit mooi af te werken kan er een plint bovenop worden geplaatst. Vloeren.nl biedt bijpassende PVC-plakplinten en hoge witte MDF-plinten van 6, 8 en 12 cm aan. Ook zijn plinten bescherming voor muren. Een stofzuiger kan dus niet de muur beschadigen doordat het de plint aanraakt en niet de muur. Klik hier voor ons aanbod plinten voor PVC-vloeren.

Levertijd

De levertijd van PVC-vloeren op de webshop van Vloeren.nl is één werkdag. Als de bestelling voor 16:00 is geplaatst en afgerekend, is het de volgende werkdag in huis. Kleine pakketten worden bezorgd via PostNL en worden als postpakket afgeleverd. Grote bestellingen worden bezorgd door onze bezorgservice. Hiervoor geldt dezelfde levertijd.

Levensduur

Vloeren.nl biedt PVC-vloeren met twee verschillende slijtlagen aan. Hoe dikker de slijtlaag, hoe langer de levensduur van de PVC-vloer. Zo hebben wij PVC-vloeren met een slijtlaag van 0,3 millimeter, deze zijn bestand tegen zwaar huishoudelijk gebruik en hebben een gemiddelde levensduur van 30 jaar. Daarnaast hebben wij PVC-vloeren met een slijtlaag van 0,55 millimeter, deze zijn geschikt voor projectgebruik en gaan gemiddeld 45 jaar mee. 

Heb je hulp nodig?

We staan altijd klaar om goed advies te geven over PVC-vloeren en helpen je graag verder bij eventuele vragen. Neem gerust contact met ons op. 

Wat is PVC?

PVC-vloeren zijn gemaakt van meerdere lagen polyvinylchloride, oftewel afgekort PVC. PVC-vloeren zijn volledig van kunststof gemaakt en bevatten geen hout. Hierdoor zijn PVC-vloeren vochtbestendig en hebben ze een hele lange levensduur. Afhankelijk van de toplaag kan een PVC-vloer tot wel 45 jaar meegaan. Ondanks dat PVC-vloeren houtvrij zijn, zijn ze dankzij moderne technieken niet te onderscheiden van een massieve houten vloer. Het enige dat een PVC-vloer verraadt is het geluid: ze zijn namelijk geluidloos. Vooral een PVC-vloer die wordt verlijmd met de ondergrond. Een echte massieve vloer hoor je als je erop loopt, deze kraakt en ‘leeft’. Je kunt bij een PVC-vloer kiezen voor verschillende afwerkingen, bijvoorbeeld een matte afwerking of een afwerking met zaagsneden. Door de zaagsneden ontstaat er een houtstructuur, waardoor de PVC-vloer sprekend lijkt op een houten vloer. De houtstructuur is voelbaar én zichtbaar.

Ondervloer voor PVC

Bij een klik-PVC vloer wordt de vloer gelegd met een geschikte ondervloer. Welke ondervloer er gebruikt wordt, is afhankelijk van de ondergrond. De ondergrond hoeft niet egaal te zijn. Een PVC-vloer met ondervloer is extra geluiddempend. PVC-vloeren met kliksysteem zijn geschikt voor vloerverwarming, maar ze geleiden de warmte iets minder goed dan plak-PVC. Dit komt omdat klik-PVC in combinatie met een ondervloer dikker is dan een PVC-vloer die verlijmd wordt met de ondergrond. Een klik-PVC vloer kan je eenvoudig zelf leggen. Bekijk hier ons aanbod ondervloeren speciaal voor PVC-vloeren.

Plak-PVC

Een PVC-vloer heeft geen ondervloer nodig als de vloer wordt verlijmd met de ondergrond. Wel is het essentieel dat de ondergrond wordt geëgaliseerd, anders ontstaan er onregelmatigheden in het oppervlak van de plak-PVC vloer. Een plak-PVC vloer geleidt warmte van de vloerverwarming beter omdat de vloer dunner is. Een plak-PVC vloer is eenvoudig te leggen, maar vraagt wel enige kennis. De vloer moet op de juiste manier verlijmd worden op een geëgaliseerde ondergrond. Een specialist heeft binnen een dag de nieuwe plak-PVC vloer gelegd. Nog een voordeel van plak-PVC is dat je de vloer in elke richting kunt leggen en niet wordt beperkt door één bepaalde legrichting, zoals bij klik-PVC wel het geval is.