Summer feelings

De zomer komt er gelukkig weer aan! De dagen worden weer wat langer en de temperatuur kruipt omhoog. Straks zijn we weer veel buiten, kunnen we lekker gaan zwemmen en barbecueën met familie en vrienden. De ramen en deuren mogen open, laat die frisse zomerbries door het huis waaien. Het is tijd voor de zomerse opknapbeurt van je huis! We beginnen natuurlijk bij de vloer, het belangrijkste onderdeel van je huis en tevens de grootste verandering.

Niet alleen de PVC-vloer, die wij met trots hebben gelegd, maar ook de kleuren, de deuren, de materialen. Eigenlijk alles. De hele make-…

Foto: Pinterest.

Zomersfeer creëren in huis

Voor een zomerse sfeer is er veel licht nodig. Niet alleen van de zon, de donkere kleuren in huis maken plaats voor lichtere tinten. Veel licht of lichte kleuren zorgen ervoor dat je woning groter lijkt. Dat geldt nog het meest voor de vloer. De vloer is het grootste onderdeel van je huis waarmee je ruimte kunt laten uitstralen. De keuze van je vloer is dan ook zeer sfeerbepalend. En als de zon naar binnen straalt, valt je vloer nog meer op. Voor een lichte vloer geldt dat nog weer extra.

VISGRAAT PARKETVLOER | Eiken houten vloer in visgraat patroon. Vloer is afgewerkt met plantaardige olie. Dit geeft een goede bescherming tegen vuil en vocht. - Woonboerderij Maja

Foto: Pinterest

Welke soort vloer?

Het uitkiezen van een kleur vloer klinkt misschien niet zo ingewikkeld, maar zodra we je vertellen hoeveel verschillende soorten vloeren er bestaan, kan het maar zo zijn dat jij je eerste vragen hebt. Want welke vloer past nu het beste bij jou? Of beter gezegd, bij je woning. Onze vloerspecialisten weten alles over vloeren en kennen het gehele assortiment van onze website uit hun hoofd. Als je ons jouw wensen vertelt en uitlegt welk interieur je hebt, kunnen wij een gepaste vloer erbij vinden. Trends van dit moment zijn de visgraatvloeren en parketvloeren. PVC-vloeren zijn ook erg in trek momenteel, vanwege de vele gemakkelijke eigenschappen zoals de slijtvastheid en de vochtbestendigheid. Op zoek naar een prachtige vloer voor een mooie prijs? Dan is een laminaatvloer iets voor jou. Deze vloeren zijn goedkoper in de aanschaf en kan je makkelijk zelf leggen. Je bespaart dus ook op de legservice.

PVC vloer, mooie kleur

Bron: Pinterest

Vloer met frisse kleur

Wil je jouw huis een zomerse look geven en heb je een donkere vloer? Dan is wisselen naar een lichte kleur een perfecte manier om in één klap een fris en fruitig interieur te krijgen. Frisse kleuren zorgen voor sfeer in huis en geven een moderne look aan je interieur. In de winter worden er uiteraard andere kleuren gebruikt dan in de zomer. In de winter kiezen veel mensen voor wat donkerdere kleuren en in de zomer komen vaak de frisse en vrolijke kleuren weer terug. De materialen die je gebruikt in huis doen ook veel voor de sfeer. In de zomer zien we veel groen, riet en kurk terug in de woonbladen. Voor het ultieme zomergevoel zouden we dan ook zeggen: laat die groene vingers lekker aan het werk gaan en tover je huis om tot een groen paradijs. Ook in de tuin kan je weer lekker aan de slag met moestuintjes of kruidentuintjes. Kan ook binnen, overigens. Zet hier en daar een boeket met vrolijke kleuren neer voor een zomerse touch.

Inspiratieboost: haal het zonnetje in huis met een lenteboeket - Roomed

Foto: Pinterest