Veel gestelde vragen laminaat vloeren.

Hieronder vindt u de veel gestelde vragen over houten vloeren. Natuurlijk kunt u ons altijd bellen, klik dan op de contact pagina! (LINK)

 1. Wat is een laminaatvloer?
  Een laminaat vloer is een kunststof vloer met een structuur van een houten- of tegel vloer. De toplaag en de onderlaag zijn van kunststof en de tussenlaag is HDF (geperst hout).
 2. Kan een laminaatvloer over vloerverwarming?
  De meeste laminaat vloeren van tegenwoordig kunnen op vloerverwarming. Let er op dat je wel de juiste dikte neemt hiervoor. 7 of 8 mm laminaat is het meest ideale hiervoor.
 3. Is een laminaatvloer waterbestendig?
  De toplaag van een laminaat vloer is zeker waterbestendig. Alleen is dit tot een bepaalde hoogte. Mocht er een grote hoeveelheid water op de vloer terecht komen, kan het water in de HDF laag trekken. Hierdoor zou de vloer kunnen uitzetten of krimpen.
 4. Kan ik een laminaatvloer makkelijk zelf leggen? 
  Het laminaat van tegenwoordig bevat een nieuwe klik systeem waardoor je geen hamer meer nodig hebt. Er zit namelijk een veer systeem aan de kopse kanten waardoor het laminaat van zichzelf zo in elkaar klikt. Laminaat van tegenwoordig kun je zonder problemen plank voor plank leggen.
 5. Is laminaat kras vast?
  Een laminaat vloer heeft een keiharde toplaag. Deze toplaag is ijzersterk en kan behoorlijk wat hebben. Op de toplaag van een laminaatvloer zit 15 jaar garantie en loop je er niet zo af! U zult met laminaat, net als alle andere soorten vloeren, ook uw meubelen moeten voorzien van vilt. Dit om krassen te voorkomen.
 6. Hoe is een laminaatvloer opgebouwd?
  Een laminaat vloer is opgebouwd uit de volgende drie lagen:
  – Laag 1 (top laag):  Een keiharde kunststof laag met een houtstructuur of een tegel motief erin.
  – Laag 2 (tussenlaag): Een HDF laag met een klik systeem.
  – Laag 3 (onderlaag): Een harde kunststof laag.
  De combinatie van de drie lagen zorgt voor een ijzersterk resultaat.
 7. Over welke ondergronden kan ik laminaat leggen?
  Laminaat vloeren dien je op een vlakke ondergrond te leggen. Je mag laminaat zowel op een houten vloer als een beton vloer leggen, als je maar zorgt dat de ondergrond vlak is. Het uitvlakken van een ondergrond kun je met een ondervloer doen.
 8. Hoelang moet een laminaatvloer acclimatiseren?
  Een laminaat vloer moet minimaal twee dagen voor dat de vloer geplaatst wordt acclimatiseren. Het beste voor het laminaat is om al in de juiste ruimte te liggen waar de vloer uiteindelijk geplaatst wordt. Ook zou die ruimte op kamer temperatuur moeten zijn, om zo al te kunnen wennen aan de temperatuur.
 9. Wat is de dikte van een laminaatvloer?
  Je hebt verschillende diktes van laminaat: 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 mm. Laminaat van 6 en 7 mm dik zijn geschikt voor intensief woongebruik. De laminaatvloeren met de dikte 8, 9, 10 mm zijn geschikt voor zwaar intensief woon- en winkelgebruik. En laminaat van 11, 12 mm dikte zijn geschikt voor winkel- en magazijngebruik.
 10. Kan ik mijn laminaatvloer dweilen?
  Laminaatvloeren kunnen gewoon gedweild worden met een goed uitgewrongen doek. Wij raden aan om de vloer te dweilen met lauw water met een beetje azijn of laminaat reiniger.