Veel gestelde vragen verlijmbare PVC vloeren.

Hieronder vindt u de veel gestelde vragen over PVC vloeren. Natuurlijk kunt u ons ook altijd bellen klik dan op onze contact pagina! (LINK)

1. Wat is een PVC vloer?
PVC is een afkorting voor Polyvinylchloride. Best een ingewikkeld woord, maar het staat kort gezegd voor een soort plastic. Een PVC vloer is laag voor laag opgebouwd om zo een ijzersterk eindresultaat te krijgen. Een PVC vloer bestaat uit de volgende lagen:

  1. PU-coating
  2. Slijtlaag
  3. Decorlaag
  4. Stabilisatielaag
  5. De draaglaag op basis van zuiver PVC.

 

 

 

 

 

 

 

2. Is een verlijmbare PVC vloer vloerverwarming geschikt?
Een verlijmbare PVC vloer is zeker geschikt voor vloerverwarming. Doordat de vloer vast verlijmd wordt op de betonnen ondergrond, is de tussenlaag enorm dun en haalt u het meeste rendement uit uw vloer.

3. Hoe wordt een verlijmbare PVC vloer gelegd?
Een verlijmbare PVC vloer moet, zoals de naam al weergeeft, volledig verlijmd worden. Eerst dient de betonnen ondergrond volledig geëgaliseerd te worden. Zodra de vloer geëgaliseerd en gedroogd is, kan de PVC vloer verlijmd worden. De lijm die gebruikt wordt, is PVC lijm. De zijkanten kunt u afwerken met een plint of met een kit rand. De lijm moet 24 uur uitharden en zodra dat gebeurd is, kan er gebruik gemaakt worden van de vloer!

4. Is er veel verschil in kwaliteit?
Er is zeker veel verschil in kwaliteit tussen de PVC vloeren. Het kwaliteitsverschil zit hem in de toplaag. Hoe dikker de toplaag, hoe sterker de vloer. De echte ‘budgetvloeren’ hebben een slijtlaag van 0,15-0,2mm. Dit is redelijk dun en zal dan ook voor ‘slaapkamergebruik’ zijn. Dan hebben we sterkere vloeren met een slijtlaag van 0,3-0,55 mm. Dit is enorm goede en sterke kwaliteit en is geschikt voor zwaar intensief gebruik. In onze webshop vindt u alleen vloeren met een slijtlaag van 0.3-0,55 mm die aangeboden worden voor gegarandeerd de laagste prijs!

5. Over welke ondergronden kan er verlijmd worden?
Er kan alleen verlijmd worden over een betonnen ondervloer of over een tegelvloer. Heeft u een andere ondervloer zoals hout? Dan kunt u altijd kiezen voor een klik PVC vloer (LINK)

6. Kan ik mijn PVC vloer ook over tegels leggen?
Ja, dit is geen enkel probleem! Wel moet er bij een tegel ondervloer extra geëgaliseerd worden, aangezien de vloer niet egaal is. Zodra de vloer dan geëgaliseerd is, kan de PVC vloer erop geplakt worden!

7. Kunt u een verlijmbare PVC vloer gemakkelijk zelf leggen?
Een verlijmbare PVC plaatsen zou u eventueel zelf kunnen leggen, mocht u zelf kunnen egaliseren en de vloer kunnen verlijmen. In principe wordt er bij een verlijmbare PVC vloer vaak gekozen om het te laten leggen in plaats van het zelf te doen, aangezien het nog wel een behoorlijke klus is. Mocht u echt graag een PVC vloer zelf willen leggen, zou u voor een klik PVC vloer kunnen gaan (LINK)

8. Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een PVC vloer?
Er zijn een aantal punten waar u zeker rekening mee kunt houden bij het aanschaffen van een PVC vloer. Denk bijvoorbeeld aan de ondergrond. Zo kunt u een verlijmbare vloer alleen plaatsen met een betonnen of tegel ondergrond. Heeft u een houten ondergrond? Dan kunt u voor een klik PVC vloer gaan. Ook de slijtlaag is een belangrijk aspect in de aanschaf van een vloer. Waar wordt de vloer geplaatst en wordt de vloer veel gebruikt? Dat zijn ook goede punten om op te letten. Dan de uiteraard de kleur van de vloer en de hoeveelheid m2 die u nodig bent. Als u al die punten na gaat voor of tijdens het aanschaffen van uw nieuwe PVC vloer, moet het helemaal goed komen!

9. Zitten er gevaarlijke of giftige stoffen in PVC vloeren?
Nee, er zitten zeker geen gevaarlijke of giftige stoffen in een PVC vloer. De PVC vloeren die verkrijgbaar zijn in onze webshop zijn CE goedgekeurd, dat houdt in dat de vloeren voldoen aan de gestelde regels van de Europese Unie. Ook voldoen onze PVC vloeren aan de gestelde VOC-emissies, aangezien veiligheid bij ons op nummer 1 staat!

10. Is een PVC vloer gemakkelijk te onderhouden?
Een PVC vloer is zeer onderhoudsvriendelijk! Zo heeft de vloer bijna geen onderhoudt nodig, het enige wat gedaan moet worden is het schoonmaken van de vloer. Het schoonmaken van de vloer is dan ook echt het enige onderhoudt van de vloeren kan perfect gedaan worden met het onderhoud set die te verkrijgen is bij uw vloer. In de set zit een PVC reiniger, Strip & Clean, vilt en viltdoppen. Met de PVC reiniger zorgt u ervoor dat de vloer goed schoon blijft en zijn matte uitstraling houdt. De Strip & Clean zou ongeveer 2 keer in het jaar aangebracht moeten worden. De Strip & Clean zorgt ervoor dat de gemaakte krassen opgevuld worden en verdwijnen. Verder kunt u het vilt en de viltdoppen plaatsen onder uw meubilair om zo krassen en beschadigingen te voorkomen.

11. Is een PVC vloer waterbestendig?
Ja, een PVC vloer is 100 % waterbestendig. U kunt een PVC vloer zelfs in de badkamer plaatsen zonder enige problemen!

12. Ik heb een huurwoning, mag ik dan ook een verlijmbare vloer?
Soms kan het zo zijn dat in een huurwoning geen verlijmbare vloer mag i.v.m. de regelgeving in het contract. Wij raden altijd aan eerst het contract te checken voordat er wordt verlijmd, dit om teleurstelling te voorkomen. Een PVC klikvloer kan uiteraard wel en het leuke hiervan is ook nog is dat deze makkelijk mee te verhuizen is.

13. Is een beschadiging gemakkelijk op te lossen?
Onze PVC vloeren zijn ijzersterk en kunnen wel een stootje hebben. Uiteraard kan het ooit eens voorkomen dat u een beschadiging aanbrengt op uw vloer en dat u graag de plank wilt verwijderen. De vloer is volledig verlijmd en zit dus goed vast. Hoe is dat op te lossen? Heel simpel, u verwarmt de vloer met een föhn , haalt deze eruit, verlijmd er een nieuwe in en er is geen beschadiging meer te zien! De kans dat u dit moet toe passen is enorm klein. Dit gebeurd eigenlijk nooit.

14. Hoe moeten de randen afgewerkt worden?
Bij een verlijmbare PVC vloer is de vloer zeer strak te plaatsen. U legt de vloer maar een paar mm van de kant af en de vloer kan afgewerkt worden met een hoge, opstaande plint. Ook kunt u ervoor kiezen om de vloer af te kitten. Let er alleen op dat u de vloer nooit af kit tegen een gestucte muur, er is dan namelijk een kans dat het gaat scheuren.

15. Is een verlijmbare PVC vloer een goede optie voor in een appartement met een geluidsnorm?
Ja, dit zou zeker kunnen. Al onze PVC vloeren voldoen aan de 10 DB norm. U  kunt dus zonder zorgen de vloer plaatsen in uw appartement. Heeft u hier verder nog vragen over? Dan kunt u contact op nemen.

 

Zijn al uw vragen beantwoord? Zo niet, dan kunt u ons altijd bellen, What’s appen of mailen!

Bellen: 088-

What’s app: 0630898048

Mailadres: info@vloeren.nl