Veel gestelde vragen visgraat vloeren.

Hieronder vindt u de veel gestelde vragen over visgraat vloeren. Natuurlijk kunt u ons altijd bellen, klik dan op de contact pagina! (LINK)

1.Kan een visgraatvloer ook over vloerverwarming?
Ja, zowel een lamelvloer als massieve vloer kan over vloerverwarming heen gelegd worden. Uw vloer straalt niet alleen warmte uit maar voelt hierdoor ook erg warm aan! Het beste is een lamelvloer, omdat deze het minste werkt doordat deze uit verschillende lagen is opgebouwd.

2. Wat voor soorten zijn er allemaal?
Lamel en massief en deze kunnen ook nog eens in honderden kleuren en behandelingen geleverd worden. Ook is er nog een optie die Hongaarse punt heet. Dit is een wat minder bekend legpatroon maar ook erg mooi!

3. Wat voor onderhoudt heeft de vloer nodig?
De vloer moet 1 keer in de drie weken gedweild worden met een voedende vloerzeep en 1 keer per jaar kun je de ruwe plekken in de vloer bijwerken met onderhoudsolie. De vloer vergt dus niet veel onderhoudt en is makkelijk te onderhouden. De voedende vloerzeep kan gewoon door het dweil water en dweilt u zo erover.

4. Hoe vaak kan ik de vloer schuren?
Als je de vloer een nieuwe kleur wil geven dan hoef je maar 0.2 mm van de vloer af te halen. De vloer kunnen dus minimaal 15 keer geschuurd worden. Echter het aantal keer schuren hangt af van de toplaag wat erop zit. U schuurt de vloer 1 x in de 5-7 jaar dus u kunt er gigantisch lang mee.

5. Hoe vaak moet ik een visgraat vloer olieën?
De visgraatvloer hoeft maar 1 keer behandeld te worden met een 2 componenten olie. Op plekken waar u heel erg veel loopt kunt u de vloer jaarlijks behandelen door middel van deze plek extra te oliën.

6. Hoe weet ik hoeveel m2 ik nodig heb?
Dit kan simpel gezegd door de bouwtekening uit te rekenen. Om te voorkomen dat u te weinig vierkante meters heeft moet u altijd de strakke maten opmeten en daaroverheen 10-15% snijverlies berekenen. De legger kan ook bij u komen inmeten om de vierkante meters ter plekke uit te rekenen, zodat u gegarandeerd bent van het juiste aantal.

7. Is een visgraat vloer ook makkelijk zelf te leggen?
Een lamelvloer kan met een beetje handigheid zelf te leggen zijn, maar een massieve vloer is een vak apart. Bij een massieve vloer moet er veel meer rekening worden gehouden met de werking van de vloer, vandaar dat dit een vak apart is.

8. Bestaat er kans op verkleuring in de vloer door zonlicht?
Doordat de zon op de vloer schijnt wordt de vloer blootgesteld aan UV licht en kan de vloer verkleuringen vertonen. Een houten visgraat vloer is een natuurproduct dus dit is een normaal verschijnsel. De verkleuringen worden echter veel tegengaan door de 2 componenten olie waarmee wij de vloer bewerken.

9. Moet een visgraatvloer acclimatiseren?
Elke vloer moet even acclimatiseren. Dit kan verschillen per vloer, maar voor een visgraat vloer betreft deze droogtijd +/- 24 uur.

10. Is een visgraat vloer water/vocht bestendig?
Ja, door de olie kan de vloer vochtig gedweild worden en kun je er koffie water en thee over heen alten vallen. Echter is het wel schadelijk als u dit zodanig lang laat liggen dat het er in trekt.