Veel gestelde vragen klik PVC vloeren.

Hieronder vindt u de veel gestelde vragen over klik PVC vloeren. Natuurlijk kunt u ons ook altijd bellen klik dan op onze contact pagina! (LINK)

1.Wat is een klik PVC vloer?
PVC staat voor Polyvinylchloride een heel lastig woord, maar het is een dure benaming voor een plasticsoort. De basis voor een PVC vloer is dit soort PVC en de vloer is voor de rest opgebouwd uit de volgende onderdelen:

  1. PU-coating
  2. Slijtlaag
  3. Decorlaag
  4. Stabilisatielaag
  5. De draaglaag op basis van zuiver PVC.

2. Is een klik PVC vloer vloerverwarming geschikt?
Ja zeker! Een klik PVC vloer is uitermate geschikt voor vloerverwarming. De ondervloer die u gebruikt kan perfect gecombineerd worden met vloerverwarming en u verliest vrijwel geen rendement!

3. Wat is het verschil tussen klik en plak pvc?
Het verschil tussen een klik vloer en een verlijmbare vloer is dat een klikvloer in elkaar wordt geklikt en hier een ondervloer onder komt te liggen. Bij een klikvloer hoeft niet geëgaliseerd te worden mits de oneffenheden kleiner of gelijk staan aan 2 mm. Het leggen van een klikvloer gaat zelfs nog eenvoudiger dan een laminaatvloer! Bij een verlijmbare vloer wordt er geëgaliseerd, over de egaline wordt lijm en primer aangebracht en vervolgens wordt hier over verlijmd.

4. Is er veel kwaliteitsverschil?
Tussen de PVC vloeren kan gigantisch veel kwaliteitsverschil zitten. De echte budgetvloeren hebben vaak een dunnere toplaag 0.15-0.2 mm en de betere vloeren hebben een toplaag van 0.3-0.55 mm. De categorie van 0.3-0.55 mm is de betere categorie en deze vloeren zijn ook bestemd voor (zwaar) intensief gebruik. Wij van vloeren.nl bieden alleen de beste vloeren van 0.3-0.55 mm aan tegen de prijzen van de mindere varianten en soms nog zelfs daaronder!

5. Ik heb een houten vloer kan ik dan ook voor een klik PVC vloer gaan?
Als u een houten vloer hebt dan is het geen probleem om daar een klik PVC vloer overheen te leggen als de oneffenheden niet groter zijn dan 2 mm. Is het in uw geval toch zo dat de oneffenheden groter zijn, dan kunt u erg gemakkelijk een spaanplaat eroverheen schroeven/ spijkeren en hierover een klik PVC vloer leggen.

6. Kan ik mijn klik PVC vloer ook over tegels leggen?
Zeker! Dit kan erg goed zelfs. Als u over tegels heen wilt gaan leggen, kunt u zeker kiezen voor de klikvariant. Hierbij moeten de oneffenheden wel binnen de genoemde 2 mm vallen. In dit geval rolt u een ondervloer uit (altijd nodig) en klikt u uw vloer hier simpelweg overheen.

7. Is een klik PVC vloer gemakkelijk zelf te leggen?
Wij van vloeren.nl zeggen altijd: zelfs al heeft u 2 linkerhanden dan is het alsnog mogelijk om een pvc vloer te leggen. In het geval van de klik variant is het zelfs zo simpel dat u alleen even de ondergrond moet checken op oneffenheden (NIET groter als 2 mm) vervolgens de bijbehorende ondervloer uit te rollen en als laatste de klik PVC vloer hier overheen te klikken.

8. Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een klik PVC vloer?
Een belangrijk aspect waar op gelet moet worden bij aanschaf van een PVC vloer is de ondergrond. Mocht u een houten vloer hebben dan is een klikvariant zeker aan te raden. Heeft u een tegelvloer/betonvloer, dan zou zeker voor een klik vloer kunnen gaan. Ook kunt u kiezen voor de verlijmbare versie van PVC (LINK). Verder is het van belang dat u rekening houdt met waar de vloer komt te liggen. Komt de vloer op zolder te liggen, dan heeft deze uiteraard minder te verduren dan als de vloer in de woonkamer komt te liggen.

9. Zitten er gevaarlijke stoffen in PVC vloeren?
Al onze vloeren zijn CE goedgekeurd. Dit keurmerk houdt in dat al onze vloeren voldoen aan de gestelde regels van de Europese Unie. Ook staat veiligheid hoog in ons vaandel en daarom voldoen onze vloeren ook aan de gestelde VOC-emissies.

10. Is een PVC vloer onderhoudsvriendelijk?
PVC vloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijke vloeren en hebben geen tot bijna geen onderhoudt nodig. PVC vloeren hoef je in tegenstelling tot houten vloeren niet te oliën of te onderhouden met speciale middelen. Wel is het van belang dat de PVC vloer goed schoon is en niet vettig is, want anders gaat het glimmen en is het mooie matte effect weg waar de PVC vloeren bekend om staan. Voor het onderhoud van de vloer hebben wij ook een speciale onderhoud set voor de PVC vloeren en hier zit een reiniger, polish, vilt en viltlappen bij in dus eigenlijk een alles in 1 pakket. De reiniger is een milde ontvetter en de polish werkt oppervlakkige krasjes weg. De viltdoppen en viltlappen kunnen onder de stoelen, tafels, kasten en ander meubilair.

11. Kan een klik PVC vloer tegen water?
Wij van vloeren.nl zeggen soms wel eens: je kan er bijna een aquarium van bouwen alleen dat is zo donker voor de vissen. Even alle gekheid op een stokje, pvc vloeren zijn 100% waterbestendig en daardoor zelfs geschikt voor gebruik in de badkamer!

12. Kan ik een klik PVC vloer leggen in een huurwoning?
Ja, dit is geen enkel probleem! De vloer ligt zwevend en kan daardoor gemakkelijk gelegd én uit elkaar gehaald worden. Ook is de vloer zeker opnieuw te gebruik mocht u de vloer na het leggen weer uit elkaar halen. De vloer is dus gemakkelijk mee te verhuizen en mag daardoor in een huurwoning geplaatst worden!

13. Als een plank beschadigt is kan ik deze er dan gemakkelijk uithalen?
PVC vloeren zijn oer en oersterk, maar en kunnen zich altijd onverwachtse situaties voor doen en soms zelfs zo dat u zich genoodzaakt ziet een plank te vervangen. HELP! Horen wij u denken. Nee hoor geen probleem! Bij een klikvloer moet u een aantal panelen los klikken en het beschadigde paneel er tussenuit halen. Vervolgens klikt u uw nieuwe paneel er weer tussen en het probleem heeft zich weer opgelost!

14. Hoe werk ik de randen af?
Bij een klik PVC vloer houdt u altijd een plankdikte afstand van de muren 2-5 mm en deze rand kunt u afwerken met een hoge opstaande plint en bij de deurposten een plakpint op de grond. Mocht u al een bestaande plint hebben en de klik PVC vloer hier tegenaan willen leggen? Dan kunt u voor een plakplint gaan.

15. Ik heb een geluidsnorm in mijn appartement. Is een PVC vloer dan een goede optie?
Voor de volle 100% een dikke vette JA. Al onze pvc vloeren voldoen aan de 10Db norm die gesteld wordt aan de hedendaagse appartementen.

 

Zijn al uw vragen beantwoord? Zo niet, dan kunt u ons altijd bellen, What’s appen of mailen!

Bellen: 088-

What’s app: 0630898048

Mailadres: info@vloeren.nl