Ondervloeren, welke is het beste?

Voor elke vloer bestaat er wel een passende ondervloer, maar niet elke ondervloer past bij alle vloeren. Meestal wordt er bij de vloer die je koopt wel aangegeven welke ondervloer daar het beste bij past. Gelukkig staat het ook op de verpakking van de ondervloer of in de beschrijving op de website. Mocht je toch nog twijfelen over de juiste ondervloer bij je nieuwe vloer, dan kan je het altijd aan ons vragen. In dit blog proberen we alvast wat meer duidelijkheid te scheppen! We beginnen bij de functie van een ondervloer: waarom moet je een ondervloer eigenlijk gebruiken?

Bron: Vloeren.nl

Waarom een ondervloer?

Als je een nieuwe houten vloer, laminaatvloer of click PVC-vloer koopt, dan is een goede bijpassende ondervloer één van de belangrijkste dingen die je erbij moet aanschaffen. Zonder de juiste ondervloer is je nieuwe vloer namelijk niks waard en zal de vloer niet mooi uitkomen. Een ondervloer zorgt ervoor dat de ondergrond egaal wordt. Ook wordt het leggen van de vloer gemakkelijker dankzij de ondervloer. Afhankelijk van welke vloer je hebt gekocht zijn er verschillende ondervloeren te verkrijgen. In principe zijn er drie soorten ondervloeren: ondervloeren voor hout, ondervloeren voor laminaat en ondervloeren voor PVC. Onderling zitten nog wel verschillen, die we je nu gaan uitleggen per soort vloer.

Ondervloer voor PVC

Voor een PVC-vloer bestaan er twee verschillende soorten ondervloeren: een rubberen ondervloer en de Redflor-ondervloer. Het zijn beide geschikte ondervloeren, maar er zitten enkele verschillen tussen. De rubberen ondervloer is heel sterk en kan heel goed worden gecombineerd met vloerverwarming. Hij vlakt oneffenheden uit tot 2 mm en heeft een geluidsreductie tot 10 DB. Bij de Redflor-ondervloer zit als enige verschil een certificaat voor geluidsreductie. Sommige appartementen eisen dit certificaat voordat je een nieuwe vloer legt. Met dit certificaat toon je aan dat jouw nieuwe vloer echt tot 10 DB dempt. Zijn je onderburen ook heel erg blij mee.

Rubberen ondervloer van Vloeren.nl

RedFloor van Vloeren.nl

Ondervloeren voor laminaat

Ook bij een laminaatvloer kan je kiezen uit verschillende ondervloeren. Wij hebben vier verschillende opties te koop. De juiste keuze heeft te maken met welke ondergrond je hebt. Bijvoorbeeld: bij een betonnen ondergrond kan je het beste kiezen voor de Sound Eliminator of een rubberen ondervloer. Bestaat je ondergrond uit houten draagplanken? Dan zijn groene viltplaten of XPS-platen de beste keuze. Alle ondervloeren zijn gemakkelijk zelf te leggen en op maat te snijden. Klik op de afbeelding van de ondervloer, dan kom je op de productpagina.

Groene Viltplaten van Vloeren.nl

Rubberen ondervloer van Vloeren.nl

Sound Eliminator van Vloeren.nl

XPS Platen van Vloeren.nl

Ondervloeren voor hout

Voor houten vloeren geldt eigenlijk hetzelfde als laminaat wat betreft de ondervloer. Je kunt dezelfde ondervloeren gebruiken, afhankelijk van de ondergrond.

Bron: Vloeren.nl

Welke ondervloer past bij jouw vloer?

Als je twijfelt over de juiste ondervloer, kan je ons altijd even bellen, mailen of met ons chatten via de website. We kunnen je elke dag van 08:30 tot 16:00 helpen met het kiezen van de juiste ondervloer.