Vloeren in combinatie met vloerverwarming

Het einde van het jaar 2018 is al weer in zicht. Waar nu nog heerlijk het zonnetje schijnt, begint de kou wellicht om het hoekje te kijken. De koude wintertijden komen er weer aan! Vele mensen zetten de laatste puntjes op de I met de verbouwing. Er zijn vaak toch nog een aantal wensen voor een bepaalde verandering in huis of er moet nog gauw verhuisd worden. In deze moderne tijd, waar een boek of de krant plaats gemaakt heeft voor een mobiele telefoon, is er ook qua huizen een zeer nieuwe trend! Bijna elke woning heeft het, we hebben het hier over vloerverwarming! Vloerverwarming wordt vrijwel in elk nieuwbouwhuis geplaatst en wordt vaak gebruikt als hoofdverwarming. Ook is de vloerverwarming niet meer weg te denken in de badkamer. Vloerverwarming is dus hélemaal hot!  Maar welke vloeren zijn nou eigenlijk geschikt voor vloerverwarming?

Bron: Pinterest

PVC vloeren

Klik- en verlijmbare pvc vloeren zijn zeker geschikt voor vloerverwarming. De vloeren zijn namelijk gemaakt van polyvinylchloride (een soort kunststof) als onderlaag en toplaag, een filmlaag met een exclusief design en een matte PU beschermlaag. Deze combinatie pakt warmte snel op, en geleid goed. U kunt er voor kiezen om voor een klik- pvc vloer te gaan, maar ook voor een verlijmbare pvc vloer te gaan.  Een verlijmbare pvc is een paar millimeter dunner, waardoor deze net iets meer geleid. Dit is eigenlijk niet noemers waardig, aangezien de klik pvc vloer weer een ondervloer heeft die geschikt is voor vloerverwarming. Het verschil tussen de vloeren is dus puur het legwerk. De kwaliteit is hetzelfde en de doorlatendheid van het materiaal is ook vrijwel hetzelfde. Het is dan ook per woning én bewoners verschillend. Het voordeel van een klik PVC vloer is dat de vloer zwevend is én hergebruikt kan worden. Een verlijmbare PVC is dunner, ligt vast en laat de warmte eerder door, dat is ook zeker een positief punt! Waar zult u voor kiezen?

Bron: Pinterest

(visgraat) Lamel parket vloeren

Veel mensen verwachten dat lamel parket vloeren werken en niet samen gaan met vloerverwarming. Er wordt dan gevreesd voor het werken van de vloer en dat de vloer dan eventueel bol gaat staan. Wees niet bang, dit is natuurlijk een fabeltje! Lamelvloeren  bestaan uit een toplaag van eiken met een berken multiplex onderlaag. Omdat er verschillende soorten hout op elkaar zijn geperst, gaat het hout niet werken. Daardoor kan een houten vloer dus prima gecombineerd worden met vloerverwarming. Zo kunt u toch nog genieten van vloerverwarming en een schitterende natuurlijke uitstraling in uw woning of ruimte hebben! Kiest u voor een Lamel vloer? Of toch voor een visgraat vloer?

Bron: Pinterest

Laminaat vloeren

De meeste laminaat vloeren van tegenwoordig, kunnen prima geplaatst worden op vloerverwarming. Het enigste waar rekening mee gehouden moet worden, is de dikte van het laminaat. De geschikte dikte is 7 of 8 mm, dat is het meest ideale hiervoor. De diktes die onder de 7 mm zitten, zijn niet geschikt voor vloerverwarming aangezien de vloer dan gaat werken en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Gelukkig zijn er momenteel steeds meer dikkere laminaatvloeren verkrijgbaar en kunt u hierbij ook profiteren van vloerverwarming. Ideaal toch! Een prachtige vloer, voor een extreem lage prijs én kan gecombineerd worden met vloerverwarming!

Bron: Pinterest

Wat is jullie voorkeur? We horen het graag van u!