Vloeren in combinatie met vloerverwarming

Het jaar is alweer bijna voorbij (snel gaat dat altijd, hè?) en de temperatuur daalt. Gelukkig is het in huis altijd lekker warm en gezellig. De verwarming gaat weer een tandje hoger. Veel huizen hebben heerlijk vloerverwarming. Wil je voordat het echt koud wordt ook nog vloerverwarming laten leggen? Dat kan! We hebben veel vloeren die te combineren zijn met vloerverwarming. Ga de koudere maanden in met een heerlijk verwarmde nieuwe vloer.

Bron: Pinterest

PVC-vloeren

Heel veel vloeren zijn goed te combineren met vloerverwarming, maar de ultieme vloer om vloerverwarming mee te combineren is een PVC-vloer. PVC-vloeren zijn namelijk heel erg dun en geleiden de warmte perfect. De combinatie van een PVC-vloer pakt de warmte van de vloerverwarming goed op. PVC-vloeren bestaan namelijk uit kunststof met verschillende laagjes waardoor het een hele duurzame vloer wordt. PVC is verkrijgbaar in klik en plak. De plakversie is net iets dunner dan de klikversie, waardoor de warmte nog beter wordt geleid. De klikversie kan je echter weer meenemen met een eventuele verhuizing. Beide vloeren hebben dus voordelen.

Bron: Pinterest

Lamelparketvloeren

Veel mensen weten niet dat een houten vloer prima te combineren is met vloerverwarming. Het ligt er wel aan welke vloer, maar als je bijvoorbeeld eiken lamelparket neemt, dan kan vloerverwarming heel goed. Een massieve houten vloer is in veel gevallen net iets te dik. De vloerverwarming kan er dan in principe wel onder, maar door de dikte van de vloer wordt de warmte slecht geleid en dat komt het rendement van de verwarming niet ten goede. Ook kunnen houten vloeren gaan werken door de temperatuurverschillen. Gelukkig kan dit met lamelparket niet gebeuren. De planken bestaan uit een sterke berken multiplex onderlaag en een keiharde toplaag. Door de verschillende soorten hout die op elkaar zijn geperst, kan het hout niet gaan werken. Een parketvloer kan ook in visgraatpatroon worden gelegd. Zo kan je toch genieten van een prachtige houten vloer mét vloerverwarming.

Bron: Pinterest

Laminaatvloeren

Net zoals alle andere vloeren blijven ook laminaatvloeren zich continu ontwikkelen. Daardoor kunnen de meeste laminaatvloeren tegenwoordig prima gecombineerd worden met vloerverwarming. Net zoals bij houten vloeren moet je wel kijken naar de dikte van een laminaatvloer. De beste dikte is tussen de 7 en 8 mm. Als je een laminaatvloer neemt die minder dik is, kan de vloer gaan werken. Dat wil niemand! Gelukkig zijn er heel veel dikkere laminaatvloeren te koop. Een mooie vloer met een gunstige prijs die te combineren is met vloerverwarming! Hoe fijn is dat?

Bron: Pinterest