Alle 4 resultaten

Aanbieding!

Sound Eliminator houten vloer

6.03 3.01 per m2

Beschikbaar in 15m2 of 25m2. Met een geluiddemping tot 18 decibel. Geschikt voor vloerverwarming (warmteweerstand: 0,05 m2 K/W). Te gebruiken bij een betonnen ondervloer. Dikte: 2mm. Perfect voor houten vloeren.

Aanbieding!

XPS-plaat ondervloer houten vloer

6.03 3.01 per m2

Met XPS-platen maak je een ondergrond met verschillende materialen eenvoudig gelijkmatig. Deze ondervloer is 5mm dik en is bestand tegen schimmels en micro-organismen. Met afgeplakte naden is de vloer ook nog eens vochtbestendig. Ook te combineren met vloerverwarming. Geluidsreductie tot wel 21DB!

Aanbieding!

Groene viltplaten ondervloer voor hout

7.24 3.61 per m2

Deze ondervloer is perfect voor ondergronden die niet egaal zijn. Je kunt de ondervloer gewoon erop leggen en daarop de nieuwe vloer. De ondergrond is dan mooi uitgevlakt. De vloer heeft een geluiddemping tot 19DB en een warmteweerstand van 0,114 m2 K/W.

Aanbieding!

Rubberen ondervloer hout

9.66 4.22 per m2

Deze rubberen ondervloer kan je alleen gebruiken op de begane grond en de ondergrond moet vlak zijn. Supergoed te combineren met vloerverwarming en zeer geluiddempend. Dikte: 3mm. Warmteweerstand: 0,03 m2 K/W.

Ondervloer voor hout

Houten ondervloeren zijn verstandig om aan te leggen voordat de echte vloer wordt aangelegd. Een aantal pluspunten van het hebben van een ondervloer voor hout zijn de geluidsabsorberende werking, een betere warmte-isolatie, de levensduur van de vloer, het tegenhouden van vocht en het prettigere gebruik omdat het klappen opvangt. Bekijk onze ondervloeren voor hout.

Waarom een ondervloer?

Geluiddempend

Betere isolatie

 Minder kans op beschadigingen

 Versteviging van de vloer

 Zachter aan de voeten

Geluiddempend

Als je een vloer direct zou leggen op de ondergrond zonder ondervloer, dan zal je waarschijnlijk veel geluid horen als je op de vloer loopt. Niet alleen jijzelf hebt daar last van, ook eventuele benedenburen of je familieleden beneden in je huis hebben last van het geluid dat een vloer zonder ondervloer produceert.

Betere isolatie

Als er een ondervloer tussen de ondergrond en de vloer wordt gelegd, zit er een extra isolatielaagje tussen. Dat is niet alleen fijn voor de geluiddemping, het scheelt ook veel in de stookkosten.

Minder kans op beschadigingen

Je kunt je vast wel voorstellen dat een vloer die direct op de ondergrond wordt gelegd, zonder een ondervloer als stootkussen ertussen, dat de vloer dan veel sneller beschadigt. Elke keer als je over de vloer loopt, zal deze schuren tegen de ondervloer. Zonder ondervloer zal je nieuwe vloer dus veel minder lang meegaan en sneller beschadigen.

Versteviging van de houten vloer

Een ondervloer wordt vaak gebruikt bij vloeren die ‘zwevend’ worden gelegd. Dat betekent dat de vloer niet wordt verlijmd aan de ondergrond. Dankzij de ondervloer blijft de vloer goed liggen. Elke ondervloer van Vloeren.nl is te combineren met vloerverwarming.

Zachter aan de voeten

Een ondervloer functioneert ook als een soort kussentje. Het verschil tussen een vloer met ondervloer en een vloer zonder ondervloer zal je heel snel merken als je erop loopt. Een vloer zonder ondervloer voelt heel hard aan je voeten en zal ook niet bepaald fijn lopen.